Anunț pentru colectarea și epurarea apelor uzate

Printr-un act normativ intrat in vigoare recent (HG714/2022), autoritățile centrale au introdus obligativitatea pentru persoanele fizice și juridice de a declara la Primărie sistemele individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate. În baza acestor declarații, Primăria Zărand va alcătui o situație centralizată care va fi utilizată de instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului.
Prin urmare, atât persoanele fizice cât și juridice, care au pe proprietăți astfel de sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare, cum sunt fosele septice, toalete cu bazine ,etc.) trebuie să depună la Primăria Zărand formularul completat, disponibil pe site la secțiunea formulare.
ATENȚIE! Obligația se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și în cazul celor care urmează să fie construite!
După completare, formularul se poate depune prin mijloace electronice, pe adresa primariazarand@yahoo.ro
În cazul celor care nu utilizează mijloacele electronice, formularul tipărit se găsește în cadrul Primăriei.
Precizăm că legislația prevede amenzi între 5.000 și 10.000 lei în cazul persoanelor fizice și juridice care nu vor depune această declarație.